gert_bubbles.png
 
 

Ramla för vetenskapen!

Gör som Gert Fylking på söndag! Kom och hjälp oss att utveckla en ny produkt för seniorer genom att vara med i ett enkelt fallsimulerings-test där du under kontrollerade omständigheter får ramla på tjocka mjuka mattor medans vi filmar dig och du bär en sensor runt handleden.

 

 

Vi på start-up företaget BELLPAL håller på att utveckla ett hjälpmedel för seniorer, som vi hoppas blir världens främsta på att detektera fall. Som t.o.m. kan förutse ett fall. Innan man ramlar. För detta behöver vi din hjälp – att simulera olika typer av fall så att vi kan få fram underlag för att skapa detta hjälpmedel.

Vi vill att du ska ramla/falla/trilla utifrån några typiska kategorier, t.ex. att snubbla mot en mattkant. Skillnaden mot riktiga fall är givetvis att du ramlar ned på en stor mjuk matta. Du kommer få ha ett armband på dig med en sensor som registrerar dina rörelser och vi kommer filma det hela. Den visuella datan med rörelsedatan sätts ihop i vårt system och bildar en helhet i hur fall ser ut. Det är en världsunik svensk innovation som bl.a. VOLVO numera använder i sin utveckling.

På plats finns en läkare ifall att man skulle ramla utanför den stora mjuka mattan, eller om någon blir så exalterad att en måste hoppa bock och sträcka vaden… när man ändå är på kärt återseende i en skolgympasal! Den medicinska bedömningen är att om man är frisk och vid normal fysisk vigör så är riskerna minimala. Därför är det viktigt att du avgör och själv bestämmer om du kan ramla mot en tjock mjuk matta. 
Alla som är +65 år är välkomna att vara med!

Vi bjuder på fika och information om hur man kan förhindra de vanligaste orsakerna till att man ramlar. Ni får också med er en liten övning som ni kan visa era kompisar efteråt.

Som tack för din medverkan kommer du bli del i vår kundklubb *BellPals Vänner* och få erbjudande att köpa vår produkt med 50% rabatt när det kommer ut på marknaden i slutet på året.

Varmt välkomna och hoppas vi ses på söndag!

Information

TID: 
Söndag 14 maj kl 15-16:30

PLATS: 
Skansbrogatan 5b, Skanstull, Stockholm

FRÅGOR:
Ring David på 070-453 96 25

Anmälan

Namn *
Namn